Werkwijze

Ik schilder voornamelijk abstract. Daarbij laat ik het figuratieve los en vind ik inspiratie in een wereld van kleuren en vormen, van lijn en beweging, van licht en donker. Naast het langzame opbouwen van een schilderij, kleurlaag over kleurlaag, waarbij het beeld te voorschijn komt uit de kleur, spreekt het directe en vrije improviseren me aan. Schilderen zie ik als een gesprek.  Ik schilder en laat me verrassen door wat er ontstaat en speel daar op in. Ik werk met pure kleuren of in gemengde technieken, waarbij ik  de huid van het schilderij met zand, papier of bladmetalen bewerk.  Ik schilder met olieverf, acryl, aquarelverf, inkt, gouache of warme was (encaustic) en werk op doek, papier of paneel.

Ik maak organische (macro) foto’s, meestal abstract, met een schilderachtige kwaliteit. Inspiratie put ik uit de natuur. Ik kijk als schilder, met een speciaal oog voor vormen en kleuren, het spel van licht en donker, lijn, beweging en compositie. Mijn blik richt zich op natuurprocessen als verkleuren en bevriezen, de beweging van stuifmeel in een plas, spiegelingen in het water, lichtreflecties en een rijkdom aan structuren. Ook word ik geboeid door de schoonheid van het verval in processen van verroesten en verweren. Ik zoom in op wat me treft en vergroot het uit, waardoor vaak een verrassend nieuwe werkelijkheid zichtbaar wordt.

Het werken met klei heeft onder andere geleid tot een serie schalen. Daarbij maak ik gebruik van verschillende mallen, van bladeren, zaden, textiel en kant. De schalen worden bewerkt met glazuren, oxides of acrylverf.