Werkwijze

Ik schilder voornamelijk abstract. Mijn inspiratie vind ik in de natuur: een wereld van kleuren en vormen, organische structuren, licht en donker, lijn en beweging. De manier waarop ik schilder, varieert. De ene keer komt het beeld tijdens het schilderproces langzaam te voorschijn. Dan weer schilder ik op een vrij directe en improviserende manier. Ik experimenteer daarbij graag en combineer verschillende materialen en technieken. Wat er ontstaat, is een verrassing. Daar speel ik op in. 

Ik schilder met acryl, olieverf, aquarel, inkt, en warme was (encaustic). Bij gemengde technieken voeg ik soms zand, papier, pigmenten en natuurlijke materialen toe.

Bij schilderen en tekenen (vrij) naar de waarneming (bloemen, landschap, portret) kan ik ook gebruik maken van (olie)pastel, conté, houtskool en (kleur)potlood.

Bij fotograferen, kijk ik met een schildersoog. Ik richt me op natuurprocessen als verkleuren en bevriezen, de beweging van stuifmeel in water, spiegelingen en lichtreflecties. Ik word geboeid door de schoonheid van het verval in processen van verroesten en verweren. Vaak word ik verrast door wat ik zie, zonder dat ik ergens naar op zoek ben. Ik zoom in op wat me aanspreekt en vergroot het uit, waardoor vaak een verrassend nieuwe werkelijkheid zichtbaar wordt. Daardoor hebben mijn (macro) foto’s vaak een abstracte, schilderachtige kwaliteit.

Het werken met klei heeft onder andere geleid tot een serie schalen. Daarbij maakte ik gebruik van verschillende mallen, van bladeren, zaden, textiel en kant. De schalen werden bewerkt met glazuren, oxides of acrylverf.