Werkwijze

Ik schilder voornamelijk abstract. Inspiratiebron is de natuur: een wereld van kleuren en vormen, organische structuren, licht en donker, lijn en beweging. De manier waarop ik schilder, varieert. De ene keer komt het beeld tijdens het schilderproces langzaam, laag over laag, te voorschijn. Dan weer schilder ik op een directe, improviserende manier. Meestal schilder ik zonder vooropgezet plan en reageer ik op wat er ontstaat. Ik speel en experimenteer graag.

Ik schilder met acryl, olieverf, aquarel, inkt, en warme was (encaustiek). Bij gemengde technieken gebruik ik oliepastel en voeg ik soms zand, papier, pigmenten of natuurlijke materialen toe. Ik werk op doek, papier of paneel.

Bij fotograferen, kijk ik met een schildersoog en met verwondering naar mijn omgeving. Het spelelement is belangrijk. Ik word geïnspireerd door natuur processen als verkleuren en bevriezen, de beweging van stuifmeel en inkt in water, spiegelingen en lichtreflecties. De schoonheid van het verval bij processen van verroesten en verweren, boeit me. Vaak word ik verrast door wat ik zie, zonder dat ik ergens naar op zoek ben. Ik zoom in op wat me aanspreekt en vergroot het uit, waardoor een verrassend nieuwe werkelijkheid zichtbaar wordt. Het geeft mijn (macro) foto’s, die worden afgedrukt op aluminium, een abstracte, schilderachtige kwaliteit.