Achtergrond

Liefde voor de beeldende kunst, loopt als een rode draad door mijn leven. Als kind tekende en schilderde ik graag. Ook had ik een sterke band met de natuur. Na een bezoek aan Montmartre in Parijs in mijn pubertijd, begon ik met olieverf te schilderen. Ik was geboeid door de kleuren en de magie van het schilderen. Na mijn middelbare school ging ik Psychologie studeren. Aan het eind van mijn studie kwam ik door ziekte in aanraking met Kunstzinnige therapie. Er ging een wereld voor me open. Mijn creativiteit en liefde voor de natuur werden opnieuw gewekt.
Na een jaarcursus kunstzinnige vorming en verschillende creatieve cursussen, waaronder portret- en modeltekenen en landschap schilderen, volgde ik de antroposofische opleiding voor Kunstzinnige therapie aan Academie de Wervel in Zeist.

Na de opleiding werkte ik als kunstzinnig therapeut en gaf ik cursussen op verschillende locaties, waaronder het Han Fortmann Centrum in Nijmegen en de Volksuniversiteit in Arnhem. Ruim tien jaar gaf ik met veel plezier les op Creatief Centrum Nijmegen-zuid.

De ‘vrije kunst’ en abstract schilderen werden steeds belangrijker. Ik volgde schilderlessen bij Benno Sloots en Roswitha Robijn. Daarnaast ontdekte ik de mogelijkheden van digitale fotografie.

Vanaf 2006 exposeer ik regelmatig mijn schilderijen en foto’s.

Ik woon en werk in Nijmegen.